Тишківська сільська рада

Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Сучасний ліцей у Тишківській школі

Дата: 04.07.2018 16:11
Кількість переглядів: 1440

Фото без опису

У Тишківці триває активна підготовка до відкриття філії Українського аграрного ліцею на базі місцевої ЗОШ №1, що працюватиме за сучасною освітньою методикою. За це рішення проголосували депутати сільської ради. Вже з 1 вересня 10-класники Тишківки та сусідніх сіл матимуть змогу отримувати знання, які раніше були доступними тільки для школярів міст.

Відкриття ліцейного класу у сільській місцевості стане новим досвідом для освітян і для громади села не тільки в межах області, а і всієї України. З метою обговорення нагальних питань, які постали перед Тишківською громадою у процесі відкриття філії Ліцею, 3 липня відбулася чергова нарада за участі освітян, членів виконкому та місцевого аграрного бізнесу разом із представниками Українського аграрного ліцею та Асоціації «Інститут кооперації і місцевого самоврядування».

Розмова точилася навколо методичної підтримки з боку уманського ліцею змін у викладанні в школі, що впроваджуватимуть педагоги Тишківки. Основне, на чому зійшлися присутні – діти повинні отримати доступ до нових освітніх підходів, щоб реалізувати себе у виборі майбутньої професії, вступі до університету, різносторонньому розвитку.

Оскільки досвід ліцею в Умані показав себе як успішний, на сьогодні вступний конкурс до Українського аграрного ліцею – 10 дітей на місце. «Постало питання поширення досвіду Ліцею в інших загальноосвітніх закладах. Основна мета Ліцею – щоб дітям було цікаво вчитися і розвиватися, щоб ліцеїсти отримали якісну освіту і практичні навички. Діти, ще навчаючись у старшій школі, можуть спробувати себе в ролі різних професій – дизайнерів, інженерів, журналістів та інших, можуть отримати цінний досвід і поради від професіоналів у цих галузях» – зазначає директор Українського аграрного ліцею Олена Ярошинська.

Вже у серпні вчителі Тишківської школи зможуть пройти 2-тижневий семінар методик та практик, які впроваджені у Ліцеї і які дають цінні результати для дітей. Надалі Український аграрний ліцей здійснюватиме повний методологічний супровід не тільки ліцейного класу, а і всього освітнього процесу у Тишківській ЗОШ №1.

Завдяки фінансовій підтримці місцевих аграріїв – Ігоря Неофіти, Сергія Сауся, Карась Людмили у Тишківській ЗОШ №1 буде проведено ремонт і покращено матеріально-технічну базу. При чому, як зазначив Ігор Неофіта: «У кращих умовах зможуть навчатися як ліцеїсти, так і школярі. Представники бізнесу активно включилися у процес створення ліцейного класу, розуміючи, що лише шляхом упровадження новітніх методик школа дає позитивний результат для дитини».

Свою підтримку ініціативі висловив голова Тишківської ОТГ Петро Куліш, який зазначив, що їхня ЗОШ №1 стане першою, яка реалізує ідею ліцейного класу в сільській місцевості: «Відкриття ліцейного класу спрямоване на надання якісніших знань учням і буде безкоштовним для дітей. Крім того, відкриття філії Ліцею стане візитною карткою громади, ми зможемо залучити нові ресурси та можливості для розвитку».

Директор ЗОШ №1 Наталія Врадій закцентувала увагу присутніх на доробках педагогів школи: «У ЗОШ № 1 вже є розроблена педагогами закладу програма повного робочого дня, яка близька до методики Українського аграрного ліцею. Тож поєднання наших зусиль і досвід ліцею сприятиме її впровадженню у всьому навчальному процесі і піде на користь учням. Маємо сподівання, що ініціатива отримає підтримку з боку батьків та учнів, а досвід Тишківської ОТГ стане показовим для інших об’єднань сіл і селищ у процесі реформування середньої ланки освіти».

Голова асоціації «Інститут кооперації і місцевого самоврядування» Ігор Миклащук наголосив на підтримці з боку організації: «ІКОМІС готовий налагоджувати співпрацю з Тишківською ОТГ і за іншими напрямками, надавати консультації щодо розвитку громади, провадити тематичні зустрічі та підтримувати ініціативи жителів громади, організовувати семінари для представників виконкому та освітян».

У п’ятницю 6 липня у ЗОШ №1 методологи Українського аграрного ліцею проведуть перший тренінг для освітян, на який запрошують педагогів з усіх шкіл Тишківської ОТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь