Тишківська сільська рада

Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Тишківська громада – прихисток для багатьох людей в умовах війни.

Дата: 06.09.2023 09:09
Кількість переглядів: 79

   Із початком повномасштабного вторгнення російських військ на нашу землю кожна громада стала прихистком для багатьох людей, яким надали статус ВПО. Тишківська громада не стала виключенням, а приймала з перших днів і досі приймає людей, яких війна змусила змінити своє постійне місце проживання. З 24 лютого 2022 року на територію сільської ради перемістилося  478 осіб, з них: 121 дитина; 81 осіба пенсійного віку; 258 осіб працездатного віку; 18 осіб з інвалідністю.

Фото без описуФото без опису  Одним з головних завдань, які стояли перед Тишківською ТГ , що приймає внутрішньо переміщених осіб, є створення комфортних умов проживання. За допомогою небайдужих громадян нашої громади було підготовнено будинки в приватному секторі де і проживає більшість людей. Переважна кількість прибула з Луганської обл., Миколаївської обл., Херсонської обл. та Донецької областей.

   Було створено 2(два) Центри компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб, які в загальному розраховано на 80 місць. Було розроблену місцеву програму підтримки внутрішньо переміщених осіб на яку з сільського бюджету виділили близько  500 тис. грн. На ремонт будівлі  Тишківської сільської  амбулаторії,  визначеної  місцем  для  проживання  внутрішньо  переміщених  осіб №1, використано 148,3 тис. грн. За ці  кошти  було  проведено  косметичний  ремонт  кімнат, встановлено 3 душові  кабінки  з  усім  обладнанням, 3 туалети,  3  умивальники, встановлено 3  дверей  та  2  вікна,  замінено  каналізацію та електропроводку.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

   Для створення належних умов проживання людей зазначеної категорії Тишківська громада співпрацює з українськими та міжнародними проектами та програмами, які надають відповідну допомогу.
 Завдяки  співпраці з благодійними організаціями,  зокрема  ВПІНО «Філія АКТЕД», «Благодійний фонд «Безпечне майбутнє» та  з  громадською  організацією «Десяте  квітня»,  було демонтовано  старі  та  встановлено  нові  металопластикові енергозберігаючі  вікна з  обробленням  відкосів на  другому  поверсі  приміщення  амбулаторії та завезено необхідну побутову  техніку.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Був створений Пункт видачі гуманітарної допомоги на базі Центру по наданню соціальних послуг Тишківської сільської ради, де внутрішньо перемішеним особам надаються засоби гігієни, продукти харчування, ковдри та інші необхідні речі. Для забезпечення їх потреб за період з початку війни було отримано допомогу від Кіровоградської обласної військової адміністрації, UNICEF Ukraine , World Central Kitchen, Благодійного фонду " Планета", Товариства Червоного
Хреста України, Центральноукраїнської волонтерської організації, Caritas Ukraine, а також від жителів, підприємств та комунальних закладів Тишківської громади.Працівники Центру відразу вивчають потреби переміщених осіб та координують їх за потребами.

 

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  За рішенням Виконавчого комітету Тишківської сільської ради 3-х маломобільних осіб було поміщено в стаціонарне відділення для одиноких людей похилого віку Тишківської сільської ради на безоплатній основі.

 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь