Тишківська сільська рада

Кіровоградська область, Новоукраїнський район

До кінця війни тариф на воду не буде підійматись, - Шмигаль

Дата: 06.10.2023 10:50
Кількість переглядів: 50

 Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв українцям, що до кінця війни тариф на водопостачання та водовідведення не буде підійматись, попри рішення регулятора про їх перегляд.

Про це Шмигаль заявив в ефірі телемарафону.

"Так, як і тарифи на тепло і гарячу воду, я впевнений, що в Україні до кінця воєнних дій не потрібно покладати на людей додатковий тягар. Це той компроміс, який місцеві бюджети можуть взяти на себе", - сказав він.

Шмигаль підкреслив, що хоча Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг є незалежним органом, який самостійно встановлює тарифи, "під час війни влада має діяти, як єдине ціле".

За його словами, місцеві бюджети накопичили понад 150 млрд грн на своїх рахунках, тож мають змогу фінансувати водоканали.

"Тобто місцеві бюджети окремих громад мають можливості забезпечувати комунальні підприємства, які постачають воду додатковим фінансуванням і не підіймати тарифи", - пояснив голова уряду.

Він також вважає, що тариф на електрику для водоканалів не підіймався попри заяви підприємств про це.

Нагадаємо, що 1 липня Шмигаль заявив, що Нацкомісія підвищила тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення, не погодивши це питання з урядом.

Місцеві бюджети мають можливості підтримати фінансово комунальні підприємства, які постачають питну воду, і не підвищувати тарифи для людей.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в етері телемаратону.

За його словами, залишки на рахунках місцевих бюджетів складають понад 150 млрд грн Це, каже Шмигаль, дає змогу громадам підтримати водоканали й не «покладати додатковий тягар платіжок на громадян».

«Це той компроміс, який місцеві бюджети можуть взяти на себе», — сказав прем’єр.

Повернення тарифів на воду

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг(НКРЕКП), скасувала своє рішення про підвищення тарифів на водопостачання. Також регулятор анонсував початок консультацій із Кабміном «задля напрацювання справедливого соціального рішення».

Тарифи з 1 липня 2023 року мали зрости в середньому на 32%. Президент Володимир Зеленський заявив, що це рішення, «м’яко кажучи, ганебне», «непрофесійне» та «не погоджене з урядом». Він доручив урядові представити рішення у відповідь.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь